Opt cetățeni ai R. Moldova, investigați pentru prejudicierea statului francez cu peste 2 milioane euro

  • 06 Iulie 2021 16:03
Opt cetățeni ai R. Moldova, investigați pentru prejudicierea statului francez cu peste 2 milioane euro

Opt cetățeni ai Republicii Moldova sunt investigați pentru prejudicierea statului francez cu peste 2 milioane euro, printr-o schemă infracțională.

În perioada 2018-2020, grupul criminal organizat a recrutat peste 1000 de cetățeni moldoveni ca să aplice în cadrul unui program francez, anunță într-un comunicat de presă Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Astfel, membrii grupului criminal transportau persoanele cu microbuzul, din Briceni în Paris, unde, în baza documentelor false, aplicau la programul vizat și primeau între 700 și 1350 euro. Ulterior, grupul criminal însușea restul banilor, între 5000 și 7000 euro pentru fiecare dosar fals depus, potrivit informațiilor oferite de procurori.

Activitatea ilegală a fost deconspirată recent, după un șir de percheziții în Republica Moldova și Franța, efectuate de procurori și ofițeri de investigații moldovenii și francezi. Forțele de ordine au reținut pe teritoriul Franței nouă persoane: opt cetățeni moldoveni și un francez.

Infracțiunea investigată, potrivit Codului penal al Republicii Moldova, se pedepsește cu închisoare de la 7 la 10 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,74
Ploaie ușoară
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău