Opt cazuri noi de rujeolă confirmate. Unul dintre bolnavi s-a întors recent de la competiții sportive din Dubai

  • 26 Martie 2019 19:57
Opt cazuri noi de rujeolă confirmate. Unul dintre bolnavi s-a întors recent de la competiții sportive din Dubai

Opt cazuri noi de rujeolă au fost înregistrate de specialiștii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, comunică MOLDPRES.

Solicitată de agenție, șefa Serviciului informare și comunicare al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică /ANSP/, Olesea Croitor, a precizat că toate cele opt cazuri sunt înregistrate în capitală, la membrii unei familii care aparține unei confesiuni și care s-au întors recent din Craiova, România. Copiii nu au fost vaccinați.

Potrivit sursei citate, alte două cazuri suspecte de rujeolă au fost înregistrate la un copil din raionul Anenii Noi și la un matur din municipiul Chișinău, care recent s-a întors de la competiții sportive organizate în Dubai. Cazurile se află în proces de investigare. 

Conform datelor ANSP, numărul cazurilor de rujeolă înregistrate în R. Moldova a ajuns la 357, dintre care 341 în 2018. O creștere semnificativă a numărului de îmbolnăviri a fost atestată în luna august 2018, fiind înregistrate 239 de cazuri confirmate. 

Medicii epidemiologi reamintesc populației că rujeola este o maladie extrem de contagioasă și se răspândește rapid. Primul semn al infecției este febra înaltă, care se menține 1-7 zile. Erupțiile generalizate apar după 3-4 zile de la debutul febrei. Pneumonia este cauza cea mai frecventă de deces în rujeolă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău