Opt ani de închisoare pentru un tânăr care a ascuns droguri de tip „Ecstasy” lângă Inspectoratul de Poliție Botanica

  • 08 Februarie 12:31
Opt ani de închisoare pentru un tânăr care a ascuns droguri de tip „Ecstasy” lângă Inspectoratul de Poliție Botanica

Un tânăr de 24 de ani a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru distribuirea pastilelor de tip „Ecstasy”.

În cadrul urmăririi penale s-a constatat că, tănărul, în circumstanțe necunoscute pentru autorități, a obținut substanța psihotropă – „MDMA”, pe care o păstra, o cântărea, repartiza și împacheta în doze mai mici, iar ulterior, ascundea cantitatea necesară de pachețele în diferite locuri din mun. Chișinău, transmițând pozele cu locul aflării drogurilor consumatorilor finali, se arată într-un comunicat al Procuraturii Generale.     

Astfel, la data de 05 august 2023, aproximativ ora 16:15, tânărul s-a deplasat în proximitatea Inspectoratului de Poliție Botanica al Direcției de Poliție mun. Chișinău, unde căuta ascunzișuri pentru a plasa pachețele cu droguri, inclusiv a reușit să ascundă două din ele.

Fiind oprit de către angajații Batalionului de Patrulare și Reacționare Operativă și întrebat dacă deține careva substanțe interzise asupra sa, a comunicat că deține „Ecstasy”, fapt care a generat solicitarea grupei operative la fața locului. 

În cadrul cercetării la fața locului, au fost depistate și ridicate pachețele cu substanța „MDMA”. Potrivit raportului de expertiză, cele 51 de comprimate ovale de culoare roz, ambalate în 21 de pachete, se atribuie la categoria substanțelor psihotrope. Masa totală a comprimatelor care conțin „MDMA”, constituie 20,218 g. Celelalte 4 comprimate, ambalate în 2 pachete de tip „zip-lock”, pe care inculpatul reușise să le ascundă conțineau „MDMA” în cantitate de 1,587 g. 

Sentința pronunțată de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0,51 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău