Opoziția acuză guvernarea că blochează activitatea Parlamentului, care nu s-a întrunit în ultimele două săptămâni

  • 29 Septembrie 2020 12:13
Opoziția acuză guvernarea că blochează activitatea Parlamentului, care nu s-a întrunit în ultimele două săptămâni

Opoziția acuză guvernarea că blochează activitatea Parlamentului, care nu s-a întrunit în ultimele două săptămâni și cere convocarea urgentă a ședinței în plen unde ar urma să fie discutate mai multe subiecte. Reprezentanții majorității parlamentare susțin însă că nu există nicio încălcare.

Parlamentul nu s-a întrunit în ședințe în ultimele două săptămâni, inclusiv în condițiile în care mai mulți deputați s-ar fi infectat cu COVID-19.

Vicepreședintele Legislativului și liderul fracțiunii Platformei DA, Alexandru Slusari, susține însă că acesta nu ar trebui să fie un motiv pentru ca deputații să nu se întrunească în ședință la care ar trebui să se discute mai multe proiecte importante.

El susține că activitatea legislativă este blocată intenționat de guvernare și a cerut convocarea urgentă a Parlamentului.

Și președintele fracțiunii PAS, Igor Grosu consideră că activitatea Parlamentului este blocată artificial de guvernare, debusolată de agravarea situației din țară.

Secretarul fracțiuni PSRM Vasile Bolea, membru al Biroului permanent, a refuzat să comenteze acuzațiile aduse de opoziție, dar a spus că nu a fost încălcat regulamentul prin faptul că timp de două săptămâni nu au fost convocate ședințele Legislativului.

În ultimele zile mai mulți deputați au anunțat că s-au infectat cu COVID 19.

Amintim că actuala sesiune parlamentară a început la 1 septembrie, timp în care au fost organizate doar două ședințe la care au fost adoptate mai multe inițiative ale Guvernului, inclusiv modificarea bugetului.

Și în sesiunea precedentă, opoziția a acuzat majoritatea parlamentară că a blocat activitatea legislativă, invocând situația pandemică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău