Opoziția a criticat unele prevederi ale planului de acțiuni aprobate de Parlament

  • 24 Februarie 2017 14:53
Opoziția a criticat unele prevederi ale planului de acțiuni aprobate de Parlament

Parlamentul a aprobat, la prima ședință din primăvară-vară, un plan de acțiuni prioritare în acest an pentru implementarea Acordului de asociere cu Uniunea Europeană. Opoziția a criticat atât graba cu care a fost promovat acest proiect, cât și unele prevederi ale acestuia.

Planul, ce conține 111 acțiuni, în cea mai mare parte modificări de legi, a fost elaborat de deputați după consultări cu Guvernul. Acesta conține legislația pe care Republica Moldova trebuie să o adopte în procesul de implementare a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

Președintele parlamentului Andrian Candu a explicat că  aceste acțiuni au fost extrase dintr-o foaie de parcurs convenite cu Bruxellesul pentru o perioadă de trei ani.

Deputații din opoziție au criticat faptul că majoritatea parlamentară a promovat acest proiect în grabă. În plus, acesta ar conține inițiative care ar fi în detrimentul Republicii Moldova. Deputatul PCRM, Oxana Domenti.

Iar socialiștii au reiterat că ei optează pentru anularea Acordului de Asociere. Vlad Bătrâncea.

Deputații din majoritatea parlamentară au menționat că, până la sfârșitul anului, acest plan ar putea suferi modificări.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,52
Cer fragmentat
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău