Opozantul rus Aleksei Navalnîi, condamnat la 30 de zile de detenție

  • 27 August 2018 18:45
Opozantul rus Aleksei Navalnîi, condamnat la 30 de zile de detenție

Principalul opozant față de Kremlin, Aleksei Navalnîi, a fost condamnat luni la 30 de zile de detenție pentru o manifestație neautorizată care a avut loc în ianuarie, condamnare ce îl va împiedica să conducă luna viitoare o altă manifestație antiguvernamentală planificată, împotriva reformării sistemului de pensii din Rusia, informează Reuters și AFP.

Navalnîi, care a fost arestat de poliție sâmbătă lângă casa sa, a fost declarat vinovat de încălcarea legislației privind protestele, pentru conducerea și organizarea unui marș stradal la Moscova, în 28 ianuarie, în pofida refuzului autorităților de a-l autoriza.

Potrivit Reuters, Aleksei Navalnîi a declarat în fața tribunalului că autoritățile l-au închis pentru ofensă adusă autorităților, la șase luni după acel eveniment, pentru a-l împiedica să participe la protestul planificat pentru 9 septembrie, împotriva planului guvernului rus de a majora vârsta de pensionare.

Navalnîi dorea să organizeze manifestații în numeroase orașe din Rusia la 9 septembrie împotriva extrem de impopularului proiect de reformare a sistemului de pensii. Opozantul a criticat dur proiectul de reformă ce ar urma să majoreze vârsta de pensionare. O opoziție neobișnuită la o măsură susținută de președintele Vladimir Putin a fost exprimată de asemenea printr-o petiție online în care se cerea anularea reformei, petiție ce a strâns 2,9 milioane de semnături.

Aleksei Navalnîi și-a multiplicat în ultimele luni manifestațiile pentru a face presiune asupra Kremlinului, după ce a calificat drept ilegale alegerile prezidențiale din 18 martie, câștigate fără surpriză de Vladimir Putin.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău