Opozantul rus, Aleksei Navalnîi, arestat din nou, chiar la ieșirea din închisoare

  • 24 Septembrie 2018 09:37
Opozantul rus, Aleksei Navalnîi, arestat din nou, chiar la ieșirea din închisoare

Liderul opoziției ruse, Aleksei Navalnîi, nu a avut parte de nicio clipă de libertate luni, după ce a executat o pedeapsă de 30 de zile de închisoare, fiind reținut, din nou, chiar la ieșirea din penitenciar, din cauza unui alt protest neautorizat, relatează media ruse și Reuters, potrivit Agerpres.

Navalnîi (42 de ani), directorul 'Fondului de combatere a corupției' a fost reținut chiar la ușa penitenciarului de militari din trupele speciale, care l-au îmbarcat într-o mașină și l-au dus într-o direcție necunoscută, a transmis inițial canalul de televiziune independent Dojdi.

Ulterior, asociatul său Leonid Volkov a scris pe Twitter că opozantul a fost dus la secția de poliție Danilovski din Moscova, fiind acuzat de încălcarea legii privind protestele, ceea ce a dus la vătămarea unor persoane, infracțiune pasibilă cu 20 de zile de închisoare.

Aleksei Navalnîi, care a fost reținut de poliție lângă domiciliul său luna trecută, a fost condamnat la închisoare pentru organizarea unei manifestații neautorizate în capitala rusă în luna ianuarie, când chemase la boicotarea alegerilor prezidențiale la care nu i s-a permis să participe.

Opozantul a declarat că sentința cu pedeapsa cu închisoarea a fost orchestrată de către autorități pentru a descuraja protestele în masă împotriva nepopularei reforme a pensiilor. Peste 800 de persoane au fost reținute la nivel național în timpul acestor proteste, care au avut loc chiar în ziua alegerilor locale, la 9 septembrie.

În perioada în care Navalnîi se afla la închisoare, Viktor Zolotov, șeful Rosgvardia - garda pretoriană a președintelui Vladimir Putin - l-a amenințat public 'că-l va face piftie', provocându-l la un duel, din cauza unei investigații privind corupția și fraudele în achizițiile publice. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău