Opozantul rus Aleksei Navalnîi a revenit, astăzi, în fața instanței, în cadrul unui proces de calomnie

  • 16 Februarie 2021 11:06
Opozantul rus Aleksei Navalnîi a revenit, astăzi, în fața instanței, în cadrul unui proces de calomnie

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a revenit, astăzi, în fața instanței, în cadrul unui proces de calomnie, acuzații calificate drept motivate politic.

Navalnîi a fost condamnat, la începutul lunii februarie, la aproape trei ani de închisoare, pentru încălcarea termenilor de eliberare condiționată, într-un dosar criticat de Occident, care analizează posibile sancțiuni la adresa Rusiei.

În procesul de calomnie, Navalnîi este acuzat de defăimarea unui veteran din Al Doilea Război Mondial, care a luat parte la un clip promoțional în sprijinul reformelor constituționale din 2020, ce îi permit lui Putin să candideze pentru încă două mandate la Kremlin, după 2024. Navalnîi i-a descris pe cei prezenți în clip drept "trădători și lachei corupți". El acuză autoritățile de faptul că se folosesc de acuzațiile de calomnie pentru a-i păta reputația.

Procurorii vor transmite instanței, în cursul zilei de astăzi, ce pedeapsă cer pentru Navalnîi, în acest dosar.

Arestarea și condamnarea la închisoare a lui Aleksei Navalnîi au declanșat proteste ample de stradă în Rusia, iar sute de protestatari au fost reținuți de poliție.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:2,57 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău