Opozanta bielorusă Maria Kolesnikova, inculpată pentru periclitarea securității naționale. Câți ani de închisoare riscă

  • 17 Septembrie 2020 08:15
Opozanta bielorusă Maria Kolesnikova, inculpată pentru periclitarea securității naționale. Câți ani de închisoare riscă

Lidera protestatarilor din Belarus Maria Kolesnikova, arestată săptămâna trecută, a fost inculpată pentru periclitarea securității naționale, a anunțat comitetul național de investigații, potrivit DPA și Agerpres. Ea riscă până la cinci ani de închisoare dacă va fi găsită vinovată de această acuzație, în conformitate cu legea din Belarus.

Maria Kolesnikova s-a angajat în "apeluri la acțiuni menite să pericliteze securitatea națională a Republicii Belarus", a afirmat Comiteul de investigații într-un comunicat postat pe rețeaua Telegram.

"Ea rămâne în arest. O investigație este în desfășurare", se mai menționează în comunicat.

Kolesnikova este o aliată apropiată a liderei opoziției din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, care a fugit în Lituania luna trecută, în toiul reprimării violente a protestelor opoziției.

Tihanovskaia s-a angajat într-un interviu publicat marți seară să-i asigure siguranța președintelui Aleksandr Lukașenko dacă acesta va demisiona și se va retrage pașnic.

Proteste zilnice au avut loc în Belarus de la alegerile prezidențiale de pe 9 august. În weekendul trecut, cel puțin 100.000 de persoane s-au adunat pentru un marș de protest la Minsk.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău