Opozanta belarusă Tihanovskaia susține că jurnalistul Roman Protasevici este folosit de Lukașenko pe post de trofeu

  • 21 Iunie 2021 15:07
Opozanta belarusă Tihanovskaia susține că jurnalistul Roman Protasevici este folosit de Lukașenko pe post de trofeu

Liderul opoziției belaruse, Svetlana Tihanovskaia, susține că președintele Aleksandr Lukașenko îl folosește pe jurnalistul reținut, Roman Protasevici, pe post de "trofeu" și că toate declarațiile acestuia din urmă sunt făcute sub presiune, scrie Rador.

"Toți, dar mai ales belarușii, înțeleg presiunea sub care au fost făcut toate aceste declarații. Mi se pare că Roman este folosit pe post de trofeu, spunându-ne că acesta și-a schimbat părerea. Roman spune unele lucruri, ne spune că totul este bine, că nimeni nu face presiuni asupra sa, dar știm cu toții ce se întâmplă cu adevărat acolo. Nici nu ar trebui să dezbatem ceea ce spune el" - a declarat Tihanovskaia pentru portalul TUT.BY.

Amintim că jurnalistul și fondatorul canalului de Telegram "Nexta", Roman Protasevici, arestat la Minsk, a declarat recent că și-a recunoscut vina pentru publicarea mesajelor prin care îndemna populația să protesteze după alegerile prezidențiale. Protasevici a fost reținut pe 23 mai, la bordul avionului Ryanair deturnat de autoritățile de la Minsk.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:2,57 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău