Opinii | Propunerea Anei Revenco în funcția de director al Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării, relevă intenția Președinției de a aborda cu toată seriozitatea problema dezinformării și a propagandei în R. Moldova

  • 16 Octombrie 2023 13:45
Opinii | Propunerea Anei Revenco în funcția de director al Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării, relevă intenția Președinției de a aborda cu toată seriozitatea problema dezinformării și a propagandei în R. Moldova

Propunerea fostei Ministre de Interne, Ana Revenco, în funcția de director al Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării, relevă intenția Președinției de a aborda cu toată seriozitatea problema dezinformării și a propagandei în Rep. Moldova, a declarat pentru Radio Chișinău, Directorul Asociației Prese Independente, Petru Macovei. Pe de altă parte, expertul Comunității Watch Dog Valeriu Pașa spune că trebuie să avem așteptări moderate, pentru că centrul nu va livra rezultate imediate.

Directorul Asociației Prese Independente, Petru Macovei a menționat pentru Radio Chișinău că numirea Anei Revenco pentru această funcție este una foarte potrivită, în special cu experiențele și capacitățile pe care le are:

Doamna Revenco cu experiența ei de la Ministerul Afacerilor Interne și inclusiv cu capacitățile de a colabora cu Serviciul de Informație și Securitate și cu alte instituții din segmentul forțelor de ordine din țara noastră, reprezintă un atu foarte important pentru directoarea acestui Centru, nu pot decât să-i urez succes, cu siguranță noi, din societatea civilă vom încerca să ajutăm la consolidarea acestei Instituții Publice foarte importantă pentru țara noastră”, a spus Petru Macovei. 
        
Expert al Comunității Watch Dog, Valeriu Pașa a declarat pentru Radio Chișinău că Ana Revenco este una dintre puținii funcționari, experți din țara noastră care a înțeles corect sensul și scopul acestei instituții, însă este important să avem așteptări moderate și  să nu credem că centrul va livra rezultate imediate, a subliniat  Valeriu Pașa:

Va urma votul în Parlament, după care doamna Revenco trebuie nemijlocit să purceadă la crearea acestei instituții care nu există încă. De aceea, sunt foarte multe formalități, plus angajarea personalului, instruire, abordarea metodologiilor și regulilor de muncă. Deci, este o muncă destul de birocratică, migăloasă și pe undeva chiar conceptuală. Va dura cel puțin un an de zile până când, cred eu ar fi legitim să cerem rezultate palpabile, pentru că o astfel de instituție se creează greu. În același timp, eu consider că această candidatură a Anei Revenco este una foarte potrivită pentru funcția respectivă”, a declarat Valeriu Pașa.         

Parlamentul urmează să discute în ședința de joi propunerea președintei Maia Sandu de numire a  Anei Revenco în funcția de director al Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării.  Dacă va fi acceptată de Parlament, Ana Revenco va conduce  Centrul pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării  pe un termen de 5 ani și va fi asistată de un adjunct.

Amintim că, în perioada august 2021 - iulie 2023, Ana Revenco a deținut funcția de ministră a Afacerilor Interne, a fost consilieră a președintei Maia Sandu în domeniul apărării și securității naționale și secretar al Consiliului Suprem de Securitate. La fel, Ana Revenco a condus Centrul pentru combaterea traficului de persoane al Ministerului Afacerilor Interne și a fost fondatoare și directoare executivă a Centrului Internațional „La Strada” Moldova.

Centrul pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării va implementa măsurile ce se impun pentru a asigura securitatea spațiului informațional și pentru a crește gradul de reziliență al societății în fața amenințărilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
14
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău