Opinii | Partidele politice nu au ofertă pentru unioniști

  • 02 August 2018 09:14
Opinii |  Partidele politice nu au ofertă pentru unioniști

Partidele politice din Republica Moldova nu au ofertă pentru unioniști. De asemenea, printre formațiunile politice nu există un lider-locomotivă care să adune în jurul său toate forțele. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Sfatul Țării” de la postul de televiziune 10TV, transmite IPN.

Președintele organizației municipale Chișinău a Partidului Acțiune și Solidaritate, Vladimir Bolea, consideră că un partid unionist nu are cum să nu aibă perspectivă în Republica Moldova pentru că în țară locuiesc, în opinia lui, peste 80% români. Potrivit lui, cea mai mare problemă cu care se confruntă mișcarea unionistă, în afară de faptul că este răzlețită, este că nu are candidați credibili. „Pe acest palier, pe acest segment politic care este într-o deosebită creștere și care este format dintr-un număr de alegător extraordinar de mare, puternici și cu o inteligență deosebită, nu există candidați care ar putea să-i satisfacă pe acești oameni”, spune Vladimir Bolea.

Președintele Partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, susține că segmentul unioniștilor, care este unul important pe arena politică, este în întârziere în ceea ce privește alegerile parlamentare. Potrivit lui, la dispoziție mai este luna august în care trebuie să fie stabilită formula juridică de participare – fie un anumit partid, fie un bloc. Politicianul susține că cele două forțe politice – pro-europenii și unioniștii, au obligația morală și ar trebui să aibă interesul național ca să-i lase pe democrați să lupte cu socialiștii, să se comporte așa, încât să aibă capacitatea în următorul Parlament să facă majoritate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău