Opinii divergente ale candidaților la alegerile prezidențiale din SUA, după atacul armat din Orlando

  • 13 Iunie 2016 18:29
Opinii divergente ale candidaților la alegerile prezidențiale din SUA, după atacul armat din Orlando

Candidata democrată la alegerile prezidențiale din SUA, Hillary Clinton, a declarat, după masacrul dintr-un club de noapte din Florida, că SUA trebuie să găsească o modalitate de a menține țara în siguranță, fără a-i demoniza pe musulmanii americani.

Hillary Clinton a făcut apel la "democrație, nu partizanat", după atacul armat din Orlando, în timp ce Donald Trump, candidatul republican la prezidențiale, a cerut monitorizarea moscheilor din SUA și și-a reiterat apelul pentru interzicerea temporară a accesului musulmanilor pe teritoriul american.

50 de persoane, între care și atacatorul - fiu de imigranți afgani, născut în SUA - au decedat în clubul de homosexuali, în cel mai sângeros atac armat din istoria SUA. Hillary Clinton a subliniat, în mai multe interviuri televizate, că va susține măsuri mai ferme pentru a opri atacuri ale unor așa-numiți "lupi singuratici" și a făcut apel la o monitorizare mai atentă a internetului. În același timp, Clinton și-a exprimat angajamentul de a apăra drepturile musulmanilor americani.

Donald Trump a declarat pentru CNN că SUA au nevoie de o mai bună colectare a informațiilor, pentru a preveni incidente precum masacrul din Orlando. "Trebuie să analizăm moscheile și trebuie să analizăm comunitatea", a spus Trump, adăugând: "Credeți-mă, comunitatea cunoaște oameni care ar putea să explodeze."

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Nori împrăștiați
Umiditate:55 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău