Opinie | E grăitor că avocații televiziunilor lui Șor și Dodon nu au reacționat la închiderea „Sputnik” din Republica Moldova

  • 19 Decembrie 2022 10:33
Opinie | E grăitor că avocații televiziunilor lui Șor și Dodon nu au reacționat la închiderea „Sputnik” din Republica Moldova

Nicolae Negru menționează că suspendarea pe perioada stării de urgență licențele a șase posturi de televiziune din Republica Moldova - Accent TV, NTV Moldova, Orhei TV, Primul în Moldova, RTR Moldova și TV6, este o decizie corectă.

Moscova, care la ea acasă suprimă orice opoziție, acuză cu fățărnicie Chișinăul de „cenzură politică”. Nu e adevărat. E ca și în UE, cenzură de război. Numai că suspendarea licențelor de difuzare în Republica Moldova ar putea dura mai puțin, cât va dura starea de urgență, pe când în UE își vor putea relua activitatea doar 1) după ce va înceta războiul Rusiei împotriva Ucrainei și 2) când mass-media sancționate vor înceta să dezinformeze și să manipuleze. Ceea ce e greu de imaginat că se va întâmpla repede.

E grăitor că avocații televiziunilor lui Șor și Dodon nu au reacționat la închiderea „Sputnik” din Republica Moldova. De ce dar sunt foarte vocali astăzi, deși cazurile nu diferă? Poate de aceea că, în primul caz, legătura cu Rusia este vizibilă, iar în cel de-al doilea – este indirectă? Din punctul lor de vedere, guvernarea ar trebui să tolereze propaganda și dezinformarea în interesul Rusiei, căci televiziunile lui Șor și Dodon sunt „de opoziție” și trebuie protejate în numele libertății de exprimare și al pluralismului. O democrație molâie le-ar conveni mai bine și lor, și Rusiei, dar nu convine Republicii Moldova. Și guvernarea PAS a luat singura decizie corectă în condițiile de azi: la război ca la război (à la guerre comme à la guerre), susține editorialistul Nicolae Negru pentru Ziarul Național.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0,51 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Arhivă Radio Chișinău