OPINIE | Diaspora numeroasă la proteste va fi un semnal de alarmă pentru guvernare

  • 14 August 2018 18:35
OPINIE | Diaspora numeroasă la proteste va fi un semnal de alarmă pentru guvernare

Numărul mare de cetățeni moldoveni din diasporă la protestul anunțat pentru 26 august va însemna un semnal de alarmă pentru guvernare că nu toate lucrurile se întâmplă cum vrea ea. Organizatorii acțiunii de protest mizează pe participarea cetățenilor stabiliți peste hotare, care în această perioadă, în mare parte, sunt în concediu și revin în țară. Aceste opinii au fost exprimate în cadrul emisiunii „Sfatul Țării” de la postul de televiziune 10TV, transmite IPN.

Președintele organizației municipale Chișinău a Partidului Acțiune și Solidaritate, Vladimir Bolea, speră ca, pe lângă cetățenii care ies la proteste în mod obișnuit, să iasă pe 26 august și diaspora care în această lună va fi masiv prezentă acasă. „Numărul mare al diasporei va da un mare semn de alarmă pentru guvernare că nu toate lucrurile se pot întâmpla doar cum vor ei. Dezmățul total din politica moldovenească ne demonstrează că pentru cei de la guvernare nu există limite. Pentru ei nu contează UE, părerea SUA, părerea cetățenilor, nimic. Și ne demonstrează că Republica Moldova la etapa actuală funcționează ca o firmă, ca un SRL. Vorbim despre un stat care nouă, ca și cetățeni, nu ne garantează nimic, nu avem drepturi pentru că ne-au fost încălcate flagrant. Ei au făcut stat o mașinărie de furat și spălat bani”, spune Vladimir Bolea.

Tatiana Potâng, vicepreședintele Partidului Liberal Reformator, speră că nu se va ajunge la violențe la protestul de pe 26 august. Totodată, politiciana consideră că nu ar trebui să fie evidențiați cetățenii moldoveni din diasporă atunci când se fac îndemnuri de a ieși la proteste, pentru a nu diviza societatea. „Eu nu știu dacă pe 26 august vom reuși să dăm jos guvernarea, dar ce ar trebui să facem este să-i facem pe cei de la putere să înțeleagă că numărul cetățenilor nemulțumiți de ei este foarte mare și că această nemulțumire va crește cu cât se apropie alegerile. Să înțeleagă că nu mai pot să mintă, să anunțe reforme și să nu le facă, să facă această bravadă pe care o face Plahotniuc în fața monitoarelor. Cel puțin, să le atragem atenția că nu mai merge, că nu se mai poate”, spune vicepreședintele PLR. Pentru aceasta este nevoie de un număr foarte mare de protestatari și de solidaritate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău