OPINIE | Alegerile de la Hâncești nu sunt favorabile pentru partidele de dreapta

  • 30 Ianuarie 2020 08:08
OPINIE | Alegerile de la Hâncești nu sunt favorabile pentru partidele de dreapta

Alegerile parlamentare noi din circumscripția Hâncești nu sunt captivante pentru formațiunile politice, mai ales pentru cele de dreapta. De această părere este comentatorul politic Corneliu Ciurea. Potrivit lui, acest scrutin nu pică deloc la țanc pentru unele partide pentru că au de rezolvat alte probleme, referindu-se în special la cele două partide care formează blocul ACUM, Partidul Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Acțiune și Solidaritate, transmite IPN.

Potrivit lui, dreapta și-a evaluat capacitățile și încearcă să-și minimizeze riscurile, de aceea nu a înaintat în acest scrutin nume grele ale politicii cum ar fi Maia Sandu sau Andrei Năstase. Pe eșichierul de stânga, spune Ciurea, situația este mai relaxată și socialiștii văd în aceste alegeri mai curând un antrenament.

Și deputatul socialist Vasile Bolea este de părere că scrutinul de la Hâncești va fi ca un antrenament pentru partidele care și-au înaintat candidați. „Se va vedea cine și cât costă. Din acest punct de vedere, miza poate fi una un pic mai mare decât miza în alegerile care au avut loc în alte circumscripții în toamna anului trecut”, a afirmat parlamentarul în platoul televiziunii publice Moldova 1.

Deputatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr Vasile Năstase susține că încă mai există timp pentru negocieri în ceea ce privește posibilitatea înaintării unei singure candidaturi la alegerile parlamentare noi de la Hâncești. „Eu cred că dacă în următoarele două săptămâni se clarifică cine vor fi candidații înregistrați, se vor purta aceste negocieri și se va ajunge la un compromis, eu cred că este suficient timp pentru a face o campanie eficientă”, a menționat Vasile Năstase.

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Radu Marian susține că PAS a inițiat discuții cu PPPDA și a propus-o pe fosta ministră a justiției Olesea Stamate în calitate de candidat pentru funcția de deputat la scrutinul din Hâncești cu aproximativ o săptămână înainte de a anunța public acest lucru. Potrivit lui, discuțiile încă mai continuă. „Sper să continuăm dialogul cu forțele de centru dreapta pentru a susține toți împreună candidatul cu cele mai mari șanse”, a afirmat parlamentarul.

Alegerile în circumscripția uninominală Hâncești urmează să aibă loc pe 15 martie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău