Opinie: Punctul slab al președintelui Timofti

  • 21 Martie 2016 18:25
Opinie: Punctul slab al președintelui Timofti

Președintele Nicolae Timofti are meritul că nu s-a implicat ca jucător activ în viața politică și a fost capabil astfel să evite crearea unor probleme sau tensiuni politice, susține analistul politic Anatol Țăranu.

El a declarat în cadrul emisiunii Săptămâna într-o oră de la Radio Chișinău că în această privință mandatul lui Nicolae Timofti a fost unul exemplar.

Potrivit lui Anatol Țăranu, comunicarea a fost punctul slab al președintelui Nicolae Timofti care a fost total nepregătit pentru relația cu presa.

În același timp, analistul a remarcat acțiunile președintelui în domeniul politicii externe în special apărarea poziției Republicii Moldova în raport cu Federația Rusă și îmbunătățirea relațiilor cu România. De asemenea, președintele Nicolae Timofti a apărat identitatea românească a poporului nostru, a mai declarat Anatol Țăranu.

Mandatul președintelui Nicolae Timoftiexpiră la 23 martie. El va continua să-și exercite funcțiile până la depunerea jurământului de către viitorul șef al statului, careconform deciziei Curții Constituționale, va fi ales prin vot direct în cadrul scrutinului care ar urma să aibă loc în acest an.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău