Operatorii aerieni din Republica Moldova vor putea transporta pasageri din Emiratele Arabe Unite către alte state

  • 16 Decembrie 2022 17:56
Operatorii aerieni din Republica Moldova vor putea transporta pasageri din Emiratele Arabe Unite către alte state

Operatorii aerieni din Republica Moldova vor putea transporta pasageri din Emiratele Arabe Unite (EAU) către alte state terțe și viceversa, conform unui Memorandum de înțelegere privind libertatea a 5-a a aerului pentru transportul de pasageri și cargo, semnat astăzi la Abu Dhabi, transmite MOLDPRES.

Documentul a fost semnat în cadrul unei vizite oficiale în EAU, efectuată de Mircea Păscăluță, secretar de stat în domeniul transporturi la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR), împreună cu oficiali de la Autoritatea Aeronautică Civilă, scre sursa citată.

„Înțelegerea prevede că operatorii aerieni ai EAU vor putea transporta pasageri din Republica Moldova către alte state terțe si viceversa. De asemenea, în cadrul întrevederilor cu reprezentanții Autorității Aeronautice Civile din EAU s-a discutat despre necesitatea intensificării și consolidării relațiilor bilaterale dintre cele două instituții”, indică MIDR.

Părțile au reiterat importanța lansării Proiectului de asistență tehnică necesară în vederea implementării unor standarde înalte de siguranță. Totodată, a fost menționată cooperarea în cadrul Acordului bilateral privind transportul aerian, precum și colaborarea la nivel de Autorități în vederea consolidării măsurilor de supraveghere a siguranței, schimbului de informații și experiență, instruirea personalului navigant, efectuarea auditurilor comune.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău