Operatori naționali de telefonie fixă și mobilă, furați de milioane (VIDEO)

  • 14 Aprilie 2017 12:44
Operatori naționali de telefonie fixă și mobilă, furați de milioane (VIDEO)

Ofițerii Direcției Operațiuni Speciale a Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu procurorii Procuraturii municipiului Chișinău, Oficiul Principal și ofițerii de urmărire penală ai Direcției de Poliție Chișinău, au dezmembrat activitatea prejudiciabilă a unei grupări criminale transnaționale, constituită din cetățeni ai Republicii Moldova, Lituania, Olanda și SUA.

Un bărbat a fost arestat, iar altul este cercetat în stare de libertate, ambii fiind suspectați de utilizarea neautorizată a rețelelor operatorilor naționali de telefonie fixă și mobilă. Pierderile aduse companiilor sunt în proporții deosebit de mari. Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliției, cei doi suspecți ar face parte dintr-o grupare criminală transnațională, constituită din cetățeni ai Republicii Moldova, Lituaniei, Olandei și SUA, transmite IPN.

Potrivit Poliției, membrii grupului, în perioada anului curent, au organizat și au pus în aplicare pe teritoriul Republicii Moldova o schemă de sustragere a traficului internațional de comunicare, destinat abonaților din Republica Moldova. Aceștia utilizau cartelele preplătite ale operatorilor naționali de telefonie mobilă pentru redirecționarea neautorizată a traficului internațional către abonații rețelelor de telefonie din Republica Moldova, fără achitarea tarifelor corespunzătoare pentru serviciile de terminație a acestui trafic.

În urma mai multor percheziții au fost depistate și ridicate utilaje tehnice și accesorii speciale destinate accesului la rețele de telecomunicații și redirecționării traficului voce IP internațional, dar și evidențe personale ale figuranților grupării despre traficul sustras și veniturile obținute.

Figuranții cazului riscă amendă în mărime de la 67 500 la 167 500 de lei sau închisoare până la cinci ani.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău