Operațiunile de salvare s-au încheiat în India, după tragedia feroviară. Premier: „Vinovații vor fi sancționați drastic”

  • 04 Iunie 2023 12:00
Operațiunile de salvare s-au încheiat în India, după tragedia feroviară. Premier: „Vinovații vor fi sancționați drastic”

Persoanele care vor fi găsite vinovate de tragicul accident feroviar din estul Indiei vor fi „sancționate drastic”, a afirmat premierul țării, Narendra Modi, scrie BBC. Între timp, operațiunile de salvare s-au încheiat, transmite News.ro. Cel puțin 288 de persoane au murit și peste 800 au fost rănite în accidentul de vineri din statul Odisha, în care au fost implicate două trenuri de călători și unul de marfă, transmite digi.24.ro.

Operațiunile de salvare s-au încheiat, oficialii afirmând că toți pasagerii răniți și rămași prinși au fost recuperați. Modi a vizitat locul accidentului, catalogându-l drept unul „dureros”. El s-a întâlnit și cu victimele dezastrului aflate în spital și a promis că Guvernul nu „va lăsa nicio piatră neîntoarsă pentru tratarea răniților”.

Cel mai grav accident feroviar din India din acest secol Deocamdată nu este clar ce a cauzat coliziunea între trenuri din districtul Balasore, descrisă drept cel mai grav accident feroviar din India din acest secol. O investigație amplă a fost declanșată, dar un raport preliminar indică faptul că accidentul a fost rezultatul unei defecțiuni la semnal, a spus KS Anand, ofițer-șef de Relații Publice la South Eastern Railway. Se crede că în cele două trenuri de persoane implicate se aflau circa 2.000 de pasageri. Succesiunea exactă a evenimentelor a fost subiectul unor relatări contradictorii.

Oficialii afirmă că mai multe vagoane ale Coromandel Express, care circula între Kolkata (fosta Calcutta) și Chennai (anterior Madras), au deraiat în jurul orei 19:00 (13:30 GMT) după ce trenul a lovit un marfar staționat. Nu se știe cum a ajuns trenul expres pe aceeași linie cu marfarul. Ulterior, mai multe vagoane ale Coromandel Express au ajuns pe linia alăturată. Un alt tren, care circula în direcție opusă, Howrah Superfast Express, pe ruta Yesvantpur-Howrah, s-a ciocnit cu vagoanele deraiate. „Coromandel Express trebuia să circule pe linia principală, dar a fost dat un semna pentru linia-buclă în schimb și trenul s-a izbit de un marfar parcat deja acolo. Apoi vagoanele sale au căzut pe liniile de pe celelalte părți, făcând să deraieze și Howrah Superfast Express”, a declarat Anand.

Sirenele ambulanțelor au sunat la fiecare 30 de minute în fața centrului de traumă al spitalului SCB din orașul Cuttack, unde au fost duși pasagerii în stare critică. Spitalul este cel mai mare din statul Odisha, dar se află la trei ore de mers cu mașina de locul accidentului. Angajații spitalului au fost chemați și așteaptă în grupuri să acorde ajutor pacienților care sunt aduși. Secțiile au fost extinse pentru a face față numărului mare de răniți. A fost amplasat un ghișeu pentru cei care nu își pot localiza membrii familiei Rudele celor răniți așteaptă cu nerăbdare afară, rugându-se pentru sănătatea lor.

Dar mulți încă îi caută pe cei dragi, neștiind unde se află, astfel că a fost amplasat un ghișeu pentru cei care nu își pot localiza membrii familiei. Ministrul Transporturilor feroviare a anunțat, sâmbătă, încheierea operațiunilor de salvare și că a început deja lucrul pentru refacerea infrastructurii la locul accidentului. Supraviețuitorii și martorii au descris, anterior, scene haotice și eforturi eroice ale oamenilor din satele apropiate pentru a-i salva pe pasagerii blocați.

Mukesh Pandit, care a fost blocat timp de jumătate de oră înainte să fie salvat, a declarat pentru BBC că a auzit „un zgomot tunător” înainte ca vagonul să se răstoarne. „Patru pasageri care călătoreau din satul meu au supraviețuit, dar mulți oameni sunt răniți sau dispăruți.

Mulți oameni din vagonul în care călătoream au murit”, a adăugat el. Localnicii din satele învecinate au fost printre primii care au ajuns la locul accidentului și au început operațiunile de salvare. India are una dintre cele mai mari rețele feroviare din lume India are una dintre cele mai mari rețele feroviare din lume, cu milioane de pasageri care o folosesc zilnic, dar mare parte din infrastructură are nevoie de îmbunătățiri. Terenurile pot fi foarte aglomerate în această perioadă a anului, cu un număr mare de persoane care călătoresc în timpul vacanței școlare.

Ambele trenuri de pasageri implicate în accident erau pline și aveau mulți oameni pe lista de așteptare, potrivit listelor de pasageri de pe site-ul Ministerului indian al Transporturilor Feroviare, consultate de BBC.



Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău