Operațiune de transportare în România a serului antitetanic pentru salvarea unui copil

  • 09 Februarie 2020 19:46
Operațiune de transportare în România a serului antitetanic pentru salvarea unui copil

În această noapte, la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență al MAI din România, autoritățile responsabile din Republica Moldova și țara vecină și-au unit eforturile pentru a salva viața unui copil internat la Secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Suceava.

În seara zilei de 08.02.2020, în adresa Spitalului Clinic de Boli Infecțioase ”Toma Ciorbă” din Chișinău a parvenit solicitarea de asistență urgentă cu ser antitetanic. Astfel, Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova, Ministerul Sănătății, Muncii si Protecției Sociale și Serviciul Vamal, au desfășurat operațiunea de transmitere transfrontalieră a serului către Inspectoratul Situații de Urgență Iași, România, prin activarea serviciului terestru SMURD.

Prin antrenarea efectivului din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, serul solicitat a fost transmis cu succes colegilor români, iar din informațiile primite astăzi, datorită operativității cu care a fost transmis acest preparat, a fost posibilă administrarea rapidă, fiind atestată o îmbunătățire a stării pacientului. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău