Operațiune antiteroristă în Londra | Poliția a reținut trei femei

  • 01 Mai 2017 14:11
Operațiune antiteroristă în Londra | Poliția a reținut trei femei

Trei tinere au fost reținute în legătură cu operațiunea antiteroristă desfășurată săptămâna trecută la Londra, în cursul căreia o suspectă a fost împușcată de poliție, au anunțat autoritățile britanice, potrivit BBC News online.

Două tinere în vârstă de 18 ani și o alta de 19 ani, au fost reținute, luni, fiind suspectate de pregătirea și instigarea la comiterea de acțiuni teroriste. Cele trei se află în custodia poliției la o secție aflată în apropierea capitalei britanice, scrie Mediafax.ro.

O femeie a fost împușcată joi spre vineri noaptea, în cursul unui raid al poliției la o adresa din Wilesden, în nord-vestul Londrei. Aceasta a fost externată din spital duminică, fiind apoi reținută sub suspiciunea că ar fi pregătit și instigat comiterea de acțiuni teroriste.

Alte șase personae au fost reținute în legătură cu acest caz, iar un oficial de rang înalt din cadrul Scotland Yard a indicat că un complot terorist activ a fost dejucat în urma acțiunii poliției.

Printre cei arestați se numără și un tânăr de 21 de ani care anterior a fost audiat de autoritățile britanice sub suspiciunea că ar fi încercat să ajungă în Siria pentru a se alătura rețelei teroriste Stat Islamic.

Suspecții de terorism pot fi reținuți pentru maxim 14 zile fără aprobare judecătorească.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău