Opera Națională Română din Iași își deschide în 10 septembrie noua stagiune cu „Magia serii în sunet și lumină”

  • 27 August 2022 13:47
Opera Națională Română din Iași își deschide în 10 septembrie noua stagiune cu „Magia serii în sunet și lumină”

Reprezentanții Operei Naționale Române din Iași anunță că au început pregătirile pentru stagiunea 2022-2023, care se va deschide pe 10 septembrie, relatează Agerpres.

Managerul ONRI, Andrei Fermeșanu, a declarat că spectacolul inaugural va fi „Magia serii în sunet și lumină”, eveniment de tradiție, care atrage mii de spectatori în fiecare an.

Spre deosebire de stagiunile precedente, grandioasa reprezentație în aer liber, ajunsă la a XI-a ediție, va avea loc de această dată pe esplanada din fața Palatului Culturii.

„E deja o tradiție ca stagiunile Operei din Iași să se deschidă cu o somptuoasă gală în aer liber, ce de 11 ani adună mii și mii de spectatori. Elementele de noutate ale ediției de anul acesta sunt, pe de o parte, amplasarea scenei în ambientul inedit al Esplanadei Palatului Culturii și, pe de altă parte, alegerile repertoriale. Constanța este oferită de nivelul implicării și dăruirii cu care noi, artiștii și tehnicienii Operei ieșene, alături de invitații noștri deopotrivă, ne așteptăm publicul atât de drag. Va fi o sărbătoare a artei și culturii, care va deschide larg porțile celei de-a șaizeci și șasea stagiuni din istoria teatrului liric ieșean”, a declarat managerul interimar al Operei Naționale Române din Iași, Andrei Fermeșanu.

Conform acestuia, în cursul lunii septembrie, pe scena Operei ieșene vor fi interpretate spectacolele „Zâna păpușilor”, „Les pecheurs de perles” și „Carmen”. Ultimul eveniment din septembrie susținut de Opera Iași, „Recital de toamnă”, va fi la sfârșitul lunii, în Sala „Henri Coandă” a Palatului Culturii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău