ONU: Utilizarea forței de către Israel împotriva protestatarilor ar putea echivala cu o crimă de război

  • 15 Mai 2018 18:45
ONU: Utilizarea forței de către Israel împotriva protestatarilor ar putea echivala cu o crimă de război

Utilizarea forței de către Israel împotriva protestatarilor, la frontiera Fâșiei Gaza, ar putea echivala cu o crimă de război, a declarat, astăzi Michael Lynk, raportorul special al ONU pentru drepturile omului în Teritoriul Palestinian Ocupat.

Această utilizare evidentă și excesivă a forței de către Israel trebuie să înceteze și trebuie să existe o răspundere clară a celor aflați la comanda politică și militară, care au permis ca această forță să fie folosită din nou la gardul cu Gaza, a declarat Lynk, un expert independent, din cadrul Consiliului ONU pentru Drepturile Omului.

După protestele violente de ieri, soldate cu zeci de morți la frontiera cu Gaza, palestinienii comemorează astăzi ceea ce ei consideră o catastrofă prin crearea statului Israel.

Armata și-a întărit prezența militară la frontiera cu Fâșia Gaza și în Cisiordania. După funeraliile a 60 de palestinieni, în zona Gaza se așteatpă noi proteste la frontieră. Hamas a promis că protestele vor continua.

În ultimele zile, Egiptul și-a intensificat patrulările la frontiera cu Fâșia Gaza, i-a avertizat pe liderii Hamas în privința pericolului pe care îl reprezintă continuarea demonstrațiilor violente la gardul de frontieră cu Israelul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:5,66 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău