RAPORT ONU | Unul din patru spitale din lume nu are apă curată

  • 03 Aprilie 2019 17:56
RAPORT ONU | Unul din patru spitale din lume nu are apă curată

Unul din patru spitale și instituții medicale din întreaga lume nu are apă sigură și curată pentru a-și îngriji pacienții deoarece nu dispune de instalații sanitare de bază, potrivit unui raport ONU publicat miercuri, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) au informat de asemenea că una din cinci unități sanitare nu dispune de toalete.

"Imaginați-vă că ați născut sau duceți copilul bolnav la o unitate sanitară fără apă sigură, toalete sau instalații pentru spălarea mâinilor", a declarat șeful OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus. "Aceasta este realitatea pentru milioane de oameni în fiecare zi", a mai spus el.

Pe baza datelor strânse din 125 de țări, cele două agenții ONU au constatat de asemenea că o șesime dintre instituțiile medicale din întreaga lume nu dispun de facilități adecvate pentru igiena mâinilor.

Instalațiile sanitare și igiena reprezintă o problemă în țările cel mai puțin dezvoltate, unde doar 55% din unitățile sanitare dispun de apă sigură și curată.

Agențiile ONU estimează că 17 milioane de femei nasc în astfel de centre medicale în fiecare an.

"Când un copil se naște într-o unitate sanitară fără apă curată, instalații sanitare și igienă, riscul de infectare și deces pentru mamă și copil sunt mari", a spus directorul UNICEF Henrietta Fore.

Organizația Națiunilor Unite a cerut țărilor să elaboreze planuri și să stabilească standarde pentru a îmbunătăți situația și pentru a implica comunitățile locale în monitorizarea acestor schimbări.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău