ONU și OMS vor continua să sprijine R.Moldova în eforturile de combatere a situației pandemice

  • 24 Februarie 2021 15:59
ONU și OMS vor continua să sprijine R.Moldova în eforturile de combatere a situației pandemice

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a avut o întrevedere cu Simon Springett, Coordonator Rezident ONU în țara noastră, și Igor Pokanevych, șeful oficiului Organizației Mondiale a Sănătății în Republica Moldova. Principalul subiect de discuție a fost gestionarea pandemiei de Covid-19 la nivel local și global.

Potrivit unui comunicat al Executivului,Aureliu Ciocoi a prezentat situația actuală în vederea evoluției situației epidemiologice din R. Moldova și și-a exprimat îngrijorarea față de tendința alarmantă de infectare. 

În cadrul discuțiilor, a fost evaluat nivelul de pregătire al instituțiilor responsabile privind implementarea Planului național de imunizare anti-covid a populației. „S-a constatat că autoritățile publice cu atribuții în domeniul medical, sub egida și coordonarea MSMPS, continuă să întreprindă acțiunile  necesare și sunt pregătite să înceapă campania națională de imunizare”, se menționează în comunicat. 

În cadrul întâlnirii a fost abordată și tema aprovizionării țării cu vaccin, fiind puse în discuție mai multe căi de asigurare a țării cu vaccin anti-Covid-19.

Simon Springett și Igor Pokanevych au asigurat că ONU și OMS vor continua să sprijine  Republica Moldova în eforturile de combatere a situației pandemice.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău