ONU se îngrijorează de starea de sănătate a regizorului Oleg Sențov, aflat în greva foamei într-o închisoare din Rusia

  • 30 August 2018 12:40
ONU se îngrijorează de starea de sănătate a regizorului Oleg Sențov, aflat în greva foamei într-o închisoare din Rusia

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, se declară îngrijorat de situația lui Oleg Sențov, regizorul ucrainean condamnat ilegal în Rusia și aflat de peste 100 de zile în greva foamei, într-o închisoare rusă - potrivit lui Stéphane Dujarric, reprezentantul oficial al lui Guterres.

Acesta a adăugat că secretarul general al ONU a ridicat problema stării de sănătate a regizorului ucrainean în timpul discuțiilor pe care le-a purtat cu reprezentanții guvernului de la Moscova.

Acum două săptămâni, experții ONU au declarat că viața lui Sențov este în pericol iminent și au cerut autorităților ruse să îl elibereze de urgență, "fără condiții prealabile".

Oleg Sențov, un critic al anexării Crimeii de către Rusia, se află într-un centru de detenție din Siberia, fiind condamnat la 20 de ani de închisoare pentru "înființarea și coordonarea unei organizații teroriste" în Crimeea. Ucraineanul a intrat, în mai, în greva foamei, cerând eliberarea tuturor prizonierilor ucraineni ai Kremlinului.

Fostul președinte polonez, Lech Wałęsa, a propus ca regizorul ucrainean, Oleg Sențov, să primească Premiul Nobel pentru Pace. "Oleg Sențov întruchipează toate idealurile care m-au îndrumat în lupta pașnică pe care și eu am dus-o pentru viitorul lumii" - a afirmat Wałęsa.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău