ONU: Să nu abordăm schimbările climatice cu aceeași dezbinare cum am gestionat coronavirusul! La pandemie am picat testul

  • 27 Septembrie 2020 12:00
ONU: Să nu abordăm schimbările climatice cu aceeași dezbinare cum am gestionat coronavirusul! La pandemie am picat testul

„Dacă planeta va aborda schimbările climatice cu aceeași dezbinare și dezordine cu care a gestionat coronavirusul, mă aștept la tot ce este mai rău”, a declarat Antonio Guterres, secretarul general al Organizației Națiunilor Unite (ONU), potrivit CNBC, citat de DIGI24.ro.

Potrivit sursei citate, oficialul a blamat „lipsa de pregătire, cooperare, unitate și solidaritate” de care au dat dovadă țările în ultima perioadă. „Pandemia reprezintă un test pentru cooperarea la nivel internațional – un test pe care l-am picat în mod categoric.

Săptămâna trecută, David Beasley – directorul executiv al Programului Alimentar din cadrul ONU, a declarat că organizația are nevoie de 4,9 miliarde de dolari pentru a-i susține pe cei afectați de foamete.

„Există la nivel mondial 2.000 de miliardari cu o avere netă de 8 trilioane de dolari (...) Nu mă opun oamenilor care vor să facă bani, însă umanitatea se confruntă cu cea mai mare criză pe care am văzut-o vreodată. Există 270 de milioane de oameni care se îndreaptă către pragul înfometării și au nevoie mai mult ca niciodată de ajutorul nostru”, spune Beasley.

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău