ONU promite să dubleze ajutorul financiar oferit Republicii Moldova

  • 17 Iulie 2013 12:25
ONU promite să dubleze ajutorul financiar oferit Republicii Moldova

Republica Moldova dorește să să se transforme dintr-un beneficiar de asistență financiară a Organizației Națiunilor Unite, într-un stat donator, a declarat astăzi ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Iurie Leancă, la o conferință de presă consacrată aniversăriiii a 20-a a aderării țării noastre la ONU.  În același timp, reprezentanții Națiunilor…

Republica Moldova dorește să să se transforme dintr-un beneficiar de asistență financiară a Organizației Națiunilor Unite, într-un stat donator, a declarat astăzi ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Iurie Leancă, la o conferință de presă consacrată aniversăriiii a 20-a a aderării țării noastre la ONU.  În același timp, reprezentanții Națiunilor Unite promit să dubleze ajutorul financiar oferit Republicii Moldova în următorii ani.

Pe durata celor 20 de ani de când Republica Moldova a devenit membru al Organizației Națiunilor Unite ea a beneficiat constant de asistența ONU, a declarat Iurie Leancă. Potrivit ministrului de Externe, Chișinăul își dorește deja să schimbe această optică de cooperare și a luat decizia să  aloce zece mii de dolari  Înaltului comisariat al ONU pentru drepturile omului.

Activitățile ONU în Republica Moldova s-au extins în ultimii ani de la asistență în domeniul electoral la sprijin pentru înlăturarea consecințelor calamităților naturale, a declarat Coordonatorul Rezident al ONU la Chișinău, Kaarina Immonen. Ea a precizat că volumul asistenței pentru Republica Moldova se va dubla în următorii ani.

În perioada anilor 2007-2012 ONU a acordat sprinijin financiar în valoare de 100 de milioane de dolari și intenționăm să dublăm volumul sprijinului acordat în următorii cinci ani, potrivit acordului de cooperare semnat de Republica Moldova și Națiunile Unite acum câteva săptămâni.

Republica Moldova a devenit membru al Organizației Națiunilor Unite pe 2 martie 1992. În cei 20 de ani, Chișinăul a ratificat peste 280 de acorduri internaționale și convenții ale ONU, iar 69 de militari au participat la misiuni sub egida ONU în țări din Africa și în Georgia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Sat
7
Sun
8
Mon
10
Tue
12
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău