ONU Moldova anunță deschiderea concursului Premiile ONU pentru Drepturile Omului în R. Moldova

  • 15 Octombrie 09:48
ONU Moldova anunță deschiderea concursului Premiile ONU pentru Drepturile Omului în R. Moldova

Organizația Națiunilor Unite în Republica Moldova lansează cea de-a 16-a ediție a competiției pentru Premiile ONU în domeniul Drepturilor Omului 2021 cu scopul de a recunoaște cele mai valoroase acțiuni de promovare și apărare a drepturilor omului în Republica Moldova.

Competiția își propune să evidențieze și să premieze cele mai creative, inovative, eficiente, oportune și participative inițiative și acțiuni de apărare și promovare a drepturilor omului în Republica Moldova de ambele maluri ale râului Nistru.

Competiția din anul 2021 include patru premii, după cum urmează:

Premiul General pentru o realizare remarcabilă în domeniul drepturilor omului pentru anii 2020, 2021;
Premiul pentru o realizare remarcabilă în domeniul drepturilor omului la nivel local pentru anii 2020, 2021;
Premiul special pentru Realizări Remarcabile în domeniul drepturilor la sănătate, educație, muncă și/sau protecție socială în contextul pandemiei COVID-19 în perioada martie 2020 - 15 octombrie 2021;
Premiul special pentru grupuri/organizații pentru implicarea activă în promovarea egalității și nediscriminării pentru anii 2020, 2021;
Nominalizările pentru oricare din premiile menționate mai sus pot fi făcute online: https://bit.ly/2YLPFzZ , în limbile română, rusă, engleză sau în altă limbă minoritară prezentă în Republica Moldova (în acest caz se va selecta limba română sau rusă după caz, iar răspunsurile vor fi oferite în limba minoritară). Candidații propuși pot fi persoane fizice sau entități, activitățile cărora au fost întreprinse în perioada 15 octombrie 2019 - 15 octombrie 2021, iar pentru Premiul pentru o realizare remarcabilă în domeniul drepturilor omului în contextul pandemiei COVID-19, în perioada 7 martie 2020 - 15 octombrie 2021. Sunt acceptate atât nominalizările părților terțe, cât și auto-nominalizările.

Nominalizările trebuie să includă următoarea informație:

Numele persoanei sau entității nominalizate, inclusiv informația de contact;
Numele persoanei sau entității care înregistrează nominalizarea, inclusiv informația de contact;
Detalii cu privire la relația între persoana sau entitatea nominalizată și persoana sau entitatea care face nominalizarea;
Argumentarea detaliată de ce persoana, organizația sau entitatea nominalizată ar trebui să obțină premiul;
Menționarea categoriei pentru care a fost făcută nominalizarea/auto-nominalizarea. Atenție: categoria nominalizării poate fi modificată de către Consiliul Independent de Premiere, dacă se consideră necesar.
Candidații propuși trebuie să nu fi primit premiul ONU pentru Drepturile Omului în ultimii cinci ani. De asemenea, acțiunile acestora nu trebuiau să fi fost implementate cu suportul sau din fonduri ale agențiilor/programelor/fondurilor ONU.

Pentru mai multe detalii despre procesul de nominalizare este bine să consultați regulamentul concursului privind organizarea și desfășurarea concursului pentru cele mai bune acțiuni de promovare și apărare a drepturilor omului pentru decernarea Premiului pentru Drepturile Omului 2021.

Formularele de nominalizare pot fi depuse online, cu confirmarea depunerii nominalizării la adresa de email [email protected] Termenul limită pentru înregistrarea candidaților este 15 noiembrie 2021, ora 18:00.

Dosarele persoanelor sau entităților nominalizate, obținute în urma procesului de consultări publice, precum și în urma analizei altor materiale disponibile, vor fi jurizate de o echipă de experți și de un consiliul independent, format din reprezentanți ai organizațiilor și misiunilor internaționale și experți independenți.

Nominalizările/auto-nominalizările vor fi evaluate conform criteriilor expuse mai jos:

Impact asupra drepturilor omului;
Inovație și creativitate;
Dedicație și angajament;
Curaj în abordarea temelor sau problemelor dificile;
Comunicare și vizibilitate;
Durabilitate;
Profesionalism și conformare cu cele mai înalte standarde de etică.
Candidații premiilor nu trebuie să întrunească în mod obligatoriu toate criteriile de mai sus.

Câștigătorii competiției vor fi anunțați și premiați în cadrul Galei Premiilor ONU pentru Drepturile Omului 2021, organizată anual cu prilejul aniversării Zilei Internaționale a Drepturilor Omului, în luna decembrie.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
6,14
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:0,89 m/s
Sat
2
Sun
5
Mon
9
Tue
8
Wed
3

Curs oficial BNM 29 Noiembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0067 0.1206
USD 17.7357 0.0096
RON 4.0421 0.0244
UAH 0.6543 -0.0016
RUB 0.2348 -0.0026
Arhivă Radio Chișinău