ONU: Israel a distrus mai multe proprietăți palestiniene din Cisiordania în timpul pandemiei decât în ultimii ani

  • 11 Septembrie 2020 15:32
ONU: Israel a distrus mai multe proprietăți palestiniene din Cisiordania în timpul pandemiei decât în ultimii ani

Israel a întețit ritmul în care distruge proprietăți palestiniene în Cisiordania în timpul pandemiei de coronavirus, agravând precaritatea populației, atrage atenția ONU, potrivit Agerpres, care preia AFP, preluat de Digi24.ro

389 de structuri aparținând palestinienilor au fost distruse sau confiscate în perioada martie-august 2020, adică 65 pe lună, a transmis joi Biroul pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare al ONU (OCHA), subliniind că ar fi vorba de cea mai ridicată medie lunară din ultimii patru ani.

În șase luni, „442 de palestinieni au rămas fără adăpost din cauza unor distrugeri, fiind mai expuși la riscurile legate de pandemie”, se atrage agenția într-un comunicat al OCHA.

„Numai în luna august au fost strămutate 205 persoane, adică mai multe decât în oricare altă lună de după ianuarie 2017”, conform sursei citate.

Structurile evocate includ locuințe, dar și instalații sanitare și construcții din sectorul agricol.

Autoritățile israeliene nu au comentat informațiile până vineri la prânz.

Israelul susține că demolează instalații din cauza lipsei de autorizație, însă "este aproape imposibil ca palestinienii să poată obține una", afirmă OCHA.

Distrugerea de proprietăți într-un teritoriu ocupat este interzisă de dreptul umanitar internațional, mai puțin dacă este absolut necesar pentru operațiuni militare", a reamintit Jamie McGoldrick, coordonator umanitar pentru Teritoriile Palestiniene.

Cisiordania este ocupată de armata israeliană din 1967.

"Pandemia mondială a amplificat nevoile și fragilitatea palestinienilor", iar aceste "demolări ilegale exacerbează această fragilitate și trebuie să înceteze imediat", a reamintit Goldrick, într-o înregistrare video publicată pe pagina de internet a OCHA.

Conform celui mai nou bilanț al Ministerului Sănătății palestinian, au fost înregistrate oficial 27.100 de persoane infectate de virus, dintre care 188 au murit.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora exactă * Știri
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău