ONU îi cere lui Elon Musk să susțină respectarea drepturilor omului pe Twitter

  • 06 Noiembrie 2022 10:50
ONU îi cere lui Elon Musk să susțină respectarea drepturilor omului pe Twitter

Înaltul Comisar al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului, Volker Türk, i-a cerut sâmbătă noului director al Twitter Elon Musk să se asigure ca aceste drepturi sunt respectate pe rețeaua de socializare, relatează AFP.

"Vă cer să vă asigurați că drepturile omului sunt esențiale pentru gestionarea Twitter sub conducerea dumneavoastră", a scris Türk într-o scrisoare deschisă, în care și-a exprimat "aprecierea față de piața noastră publică digitală și rolul Twitter în aceasta".

"Respectul pentru drepturile noastre comune ale omului ar trebui să acționeze ca garanții pentru utilizarea și evoluția platformei" și, "ca toate companiile, Twitter trebuie să înțeleagă prejudiciile asociate cu platforma sa și să ia măsuri pentru a le remedia", a adăugat el, transmite Agerpres.

În acest sens, informațiile potrivit cărora Elon Musk a concediat întreaga echipa a Twitter care s-a dedicat drepturilor omului "nu sunt, din punctul meu de vedere, un început încurajator", a apreciat oficialul ONU.

Înaltul Comisar pentru Drepturile Omului, care și-a publicat scrisoarea deschisă pe Twitter, unde are aproximativ 25.000 de abonați, a enunțat șase principii fundamentale, printre care libertatea de expresie, protecția vieții private și garantarea transparenței.

Elon Musk, cel mai bogat om din lume, a preluat controlul Twitter pe 28 octombrie, după ce a cumpărat rețeaua de socializare pentru 44 de miliarde de euro. El a dizolvat imediat consiliul de administrație, a concediat managerii precum și aproximativ jumătate dintre cei 7.500 de angajați.

Elon Musk a promis că va favoriza libertatea de exprimare în detrimentul a ceea ce el consideră a fi politicile excesive de moderare a conținuturilor practicate de rețeaua de socializare, acuzată până în prezent că a cenzurat astfel opinii conservatoare, inclusiv prin suspendarea contului fostului președinte republican american Donald Trump.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău