ONU condamnă atacurile Israelului din apropiere de Rafah

  • 28 Mai 09:16
ONU condamnă atacurile Israelului din apropiere de Rafah

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a condamnat atacurile aeriene mortale ale Israelului lângă Rafah, în Fâșia Gaza, conform DPA, transmite Agerpres.

"Condamn acțiunile Israelului care au ucis zeci de civili nevinovați ce căutau doar adăpost în acest conflict mortal", a scris Guterres luni pe platforma de socializare X, potrivit sursei citate.

"Nu există niciun loc sigur în Gaza. Această oroare trebuie să înceteze", a adăugat el.

La rândul său, Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Volker Turk, și-a exprimat oroarea față de moartea civililor din Gaza, în urma atacurilor aeriene israeliene de lângă Rafah.

"Imaginile din tabără sunt îngrozitoare și nu indică nicio schimbare aparentă în metodele și mijloacele de război folosite de Israel, care au dus deja la atât de multe decese printre civili", a declarat Turk, citat luni într-un comunicat.

"Atacul de duminică evidențiază încă o dată că nu există practic niciun loc sigur în Gaza", a spus el.

"Fac apel la Israel să înceteze ofensiva militară în guvernoratul Rafah, așa cum a ordonat Curtea Internațională de Justiție (CIJ)", a adăugat Turk.

El a cerut din nou tuturor părților implicate în conflict să pună în aplicare o încetare a focului.

Autoritatea sanitară condusă de Hamas în Gaza a transmis că 45 de persoane au fost ucise și zeci rănite în atacul aerian care a lovit corturile ce adăposteau persoane strămutate.

Majoritatea victimelor atacului aerian au fost femei și copii, a precizat autoritatea sanitară, descriind incidentul drept un "masacru".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Sun
27
Mon
25
Tue
22
Wed
23
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău