ONU cere statelor membre contribuție RECORD pentru ajutorul umanitar în 2017

  • 05 Decembrie 2016 15:46
ONU cere statelor membre contribuție RECORD  pentru ajutorul umanitar în 2017

Națiunile Unite au nevoie de o sumă record pentru anul 2017 pentru a asiguraasistență umanitară celor 93 de milioane de oameni din 33 de state, a precizat subsecretarul general al ONU pentru probleme umanitare, Stephen O’Brien.

O treime dintre cei care au nevoie de acest ajutor se află în 3 state afectate de războiul civil, informează Deutsche Welle.

ONU a lansat luni un apel pentru o sumă record de 22.2 miliarde de dolari (20. 9 milioarde de euro) pentru a permite organismului mondial să ofere ajutor umanitar unui număr tot mai ridicat de persoane care au nevoie de acesta ca urmare a conflictelor și dezastrelor.

Efortul umanitar este mai necesar ca niciodată“, a precizat subsecretarul general al ONU pentru probleme umanitare, Stephen O’Brien în cadrul unui raport lansat astăzi, adăugând că situațiile conflictuale de lungă durată au dus la creștere numărului celor care au nevoie de psrijin.

O’Brien a afirmat în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la Geneva că apelul reflectă o „necesitate pe care nu am mai întâlnit-o de la al Doilea Război Mondial”, adăugând că aceste conflicte declanșate de oameni se află în spatele a 80% dintre catastrofele umanitare.

Cu toate acestea, schimbările climatice au dus „la dezastre naturale care au loc cu o frecvență mai mare, fiind mai violente”.

O treime dintre cei care au nevoie de ajutor umanitar este dată de cei din state măcinate de război civil, printre acestea numărându-se Siria, Yemen și Afganistan.

Statul care va primi cea mai mare parte a fondurilor este Siria, care trece prin-un război civil ce s-a soldat până în prezent cu 300.000 de victime și cu jumătate a populației relocată.

Sudanul de Sud se confruntă cu un război civil din 2013, următoarea țară pe listă fiind Yemen.

Sursa: caleaeuropeana.ro

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău