ONU cere Spaniei sa interzică prezența copiilor la coride

  • 10 Februarie 2018 09:16
ONU cere Spaniei sa interzică prezența copiilor la coride

Un comitet al ONU a cerut Spaniei să interzică prezența copiilor la coride sau participarea la școlile de lupte cu tauri, precizând că ei trebuie să fie protejați de "efectele negative" ale acestei practici, scrie news.ro, care citează The Guardian.

Comitetul pentru Drepturile Copiilor din cadrul ONU susține că există îngrijorări privind impactul pe care coridele le au asupra spectatorilor cu vârstă sub 18 ani de la astfel de evenimente, precum și asupra elevilor din școlile pentru lupte cu tauri.

"Pentru a preveni efectele negative ale coridelor asupra copiilor, comitetul recomanda ca statul să interzică participarea copiilor sub 18 ani ca luptători sau spectatori la astfel de evenimente", se arată în concluziile Comitetului.

De asemenea, Comitetul a transmis delegației spaniole că există îngrijorare privind nivelul violenței în cele 55 de școli de lupte cu tauri din Spania și a întrebat dacă Spania a luat în considerare interzicerea copiilor și la astfel de instituții.

Delegația spaniolă a răspuns că, deși coridele sunt reglementate de guvernele regiunilor autonome din Spania, copiii de peste 14 ani pot să primească lecții practice în luptele cu tauri și că fiecare astfel de școală precum și fiecare guvern autonom are reguli diferite în ceea ce privește coridele.

Delegația spaniolă a declarat că va luă în considerare recomandările.

Guvernul regional din Catalonia a interzis coridele acum opt ani, însă decizia a fost anulată în 2016 de Curtea Constituțională din Spania. Motivarea Curții a fost că acest obicei este "o expresie de natură culturală care face parte din patrimoniul cultural național".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău