ONU cere Pakistanului să oprească execuțiile capitale

  • 27 Decembrie 2014 12:46
ONU cere Pakistanului să oprească execuțiile capitale

Secretarul general al ONU Ban Ki-moon a cerut primului ministru pakistanez Nawaz Sharif să oprească execuțiile capitale în țara sa și să restabilească un moratoriu asupra pedepsei cu moartea, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat ONU, Ban a discutat cu Sharif joi la telefon pentru a-și reînnoi condoleanțele în urma masacrului comis de un comando taliban la Peshawar (nord-vest) în care au fost ucise 149 de persoane, dintre care 133 de elevi.

"Deși recunoaște pe deplin circumstanțele dificile care prevalează, subliniază comunicatul, secretarul general a cerut insistent guvernului pakistanez să oprească execuțiile de deținuți și să restabilească moratoriul asupra pedepsei cu moartea".

Sharif a dat lui Ban "asigurarea că toate normele legale vor fi respectate" în proces.

Pakistanul a ridicat moratoriul asupra pedepsei capitale în vigoare din 2008 și a spânzurat șase condamnați la moarte de tribunalele pentru cazuri de terorism, ca răspuns la atacul asupra școlii din Peshawar.

Ministrul de interne intenționează să execute 500 de condamnați la moarte în următoarele săptămâni și guvernul pakistanez a decis judecarea cazurilor de terorism în tribunalele militare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău