ONU anunță că trimite o delegație în Karabah pentru a evalua situația umanitară în regiune

  • 30 Septembrie 2023 14:01

Organizația Națiunilor Unite (ONU) a anunțat că trimite în acest weekend o misiune în Nagorno-Karabah pentru a evalua situația umanitară, transmite RADOR.

ONU anunță că trimite o delegație în Karabah pentru a evalua situația umanitară în regiune

Un purtător de cuvânt al ONU a declarat că misiunea, condusă de un înalt oficial, va analiza nevoile oamenilor rămași în teritoriu, dar și acelor care părăsesc regiunea.

Peste 100.000 de refugiați din Nagorno-Karabah au ajuns în Armenia, a anunțat în seara zilei de 29 septembrie șeful agenției ONU pentru refugiați (UNHCR), Filippo Grandi, citat de Reuters.

„Mulți sunt flămânzi, epuizați și au nevoie de ajutor imediat”, a afirmat Grandi.

Refugiații armeni trebuie să treacă prin coridorul Lacin, singura rută care leagă Karabah de Armenia și care a fost redeschis zilele trecute de azeri, după mai multe luni de blocaj.

Filippo Grandi a arătat că „UNHCR și alți parteneri umanitari își amplifică sprijinul pentru autoritățile armene, însă este nevoie foarte urgent de ajutor internațional”.

Aproximativ 100.000 de etnici armeni din totalul de 120.000 au părăsit regiunea separatistă începând cu săptămâna trecută, când Azerbaidjanul a preluat controlul asupra Karabahului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:6,17 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
12
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău