ONU: Anul viitor se prefigurează o catastrofă umanitară

  • 05 Decembrie 2020 12:55
ONU: Anul viitor se prefigurează o catastrofă umanitară

Șeful Programului Mondial pentru Alimente (WFP), David Beasley, și șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, au vorbit în timpul unei întâlniri speciale pe tema Covid-19, care a apărut în China anul trecut și a infectat 65 de milioane de oameni la nivel mondial, scrie g4media.ro.

Pandemia, măsurile luate de țări pentru a încerca să oprească răspândirea ei și impactul economic au alimentat o creștere cu 40% a numărului de persoane care au nevoie de ajutor umanitar, au anunțat Națiunile Unite la începutul acestei săptămâni. Organizația a făcut apel pentru 35 de miliarde de dolari pentru finanțarea ajutoarelor necesare, notează sursa citată.
 
„2021 va fi literalmente catastrofal pe baza a ceea ce vedem în această etapă a jocului”, a spus Beasley, adăugând că pentru o duzină de țări, foamea ”bate la ușă”. El a spus că 2021 va fi probabil ”cel mai grav an de criză umanitară de la înființarea Națiunilor Unite”, în urmă cu 75 de ani, iar organizația ”nu va putea finanța totul … așa că trebuie să acordăm prioritate, așa cum spun, aisbergurilor din fața Titanicului ”, relatează news.ro

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, și înalții oficiali ai oerganizației au solicitat, de asemenea, ca vaccinurile pentru Covid-19 să fie puse la dispoziția tuturor și ca țările bogate să ajute țările în curs de dezvoltare să combată epidemia și să se refacă.

Tedros a cerut o injecție imediată de 4,3 miliarde de dolari într-un program mondial de distribuire a vaccinurilor.

„Pur și simplu nu putem accepta o lume în care săracii și marginalizații sunt călcați în picioare de cei bogați și puternici, în șocul vaccinurilor. Aceasta este o criză globală și soluțiile trebuie împărțite în mod echitabil ca bunuri publice globale”, a mai spus Tedros Adunării Generale, potrivit news.ro

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău