ONU a respins propunerea Poloniei de a numi un reprezentant special pentru Ucraina

  • 14 August 2019 10:27
ONU a respins propunerea Poloniei de a numi un reprezentant special pentru Ucraina

Ministrul polonez de externe, Jacek Czaputowicz, a declarat că propunerea Poloniei privind numirea unui reprezentant special al secretarului general al ONU pentru Ucraina nu a fost aprobată de organizație, șeful diplomației poloneze subliniind că este nevoie de noi instrumente pentru a găsi o soluție care să oprească războiul din Donbas.

"Am propus anterior utilizarea unor noi instrumente accesibile. Se putea numi un reprezentant special al secretarului general al ONU pentru a monitoriza ce se întâmplă în Donbas, în Ucraina" - a explicat ministrul. Potrivit lui Czaputowicz, un astfel de oficial ar putea informa comunitatea internațională despre situația din Ucraina.

"Există astfel de reprezentanți speciali și în alte regiuni. De ce nu am avea o astfel de persoană și în Ucraina? Această idee, însă, nu a fost acceptată, nu a fost aprobată" - a adăugat ministrul de externe al Poloniei. Jacek Czaputowicz a propus anterior numirea unui reprezentant special al ONU pentru Ucraina, subliniind că negocierile în așa-numitul "format Normandia" nu au dat rezultate satisfăcătoare.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău