ONU a inițiat un proiect pentru consolidarea sectorului de siguranță a alimentelor

  • 23 Septembrie 2014 14:22
ONU a inițiat un proiect pentru consolidarea sectorului de siguranță a alimentelor

Organizația Națiunilor Unite pentru Agricultură și Alimentație a inițiat un proiect, în valoarea de 400 de mii de dolari americani, pentru consolidarea sectorului de siguranță a alimentelor în Republica Moldova.

Proiectul are scopul de a racorda legislația națională privind siguranța alimentelor la standardele internaționale și ale Uniunii Europene și de a spori nivelul de protecție a consumatorilor față de bolile transmise pe cale alimentară. 

Proiectul se axează pe ridicarea nivelului de siguranță a alimentelor de proveniență animală, în special a cărnii de găină și a ouălor de găină, pentru ca aceste produse să poată fi exportate pe piața europeană, a declarat directorul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Ion Sula.

Republica Moldova trebuie să își modifice legislația în domeniul siguranței alimentare, ca aceasta să corespundă standardelor europene, a sublinia Eleonora Dupouy, specialist al biroului regional pentru Europa și Asia Centrală a Organizației Națiunilor Unite pentru Agricultură și Alimentație.

Ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov, a subliniat că, în cadrul proiectului va fi acordată și asistență tehnică pentru reformarea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

Asistența va mai fi acordată și pentru gestionarea riscurilor în domeniul siguranței alimentare și urmărirea etapelor de procesare a produselor pe întreg traseul, de la producător, până la consumator. Proiectul va fi implementat în perioada 2014 – 2015.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:77 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău