ONG-urile de media, îngrijorate de intenția autorităților de a institui noi reguli privind utilizarea dronelor

  • 10 August 2018 16:30
ONG-urile de media, îngrijorate de intenția autorităților de a institui noi reguli privind utilizarea dronelor

Organizațiile neguvernamentale de media sunt îngrijorate de restricțiile pe care le impune noul  regulament ”Proceduri și Instrucțiuni Aeronautice Civile. Operarea aparatelor de zbor fără pilot”,  elaborat de Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC), și cer revizuirea acestuia.

Documentul, care se află la etapa de consultări publice, propune, între altele, limitarea utilizării dronelor, inclusiv în scopuri jurnalistice. „Acesta conține atât prevederi interpretabile, cât și formulări vagi ce le oferă o limită de discreție deosebit de mare funcționarilor care vor aplica în viitor acest regulament”, se arată într-un comunicat de presă al ONG-urilor.

În declarația ONG-urilor din domeniu mass-media se mai menționează că restricțiile sunt nejustificate din punct de vedere al interesului public și ar putea limita acțiunile jurnaliștilor de a investiga cazurile de corupție sau de dobândire ilicită a averilor de către unii funcționari publici. Astfel, societatea civilă cer autorităților să revadă acest document așa încât drona să poată fi utilizată fără restricții în scopuri jurnalistice.

Organizațiile de media mai solicită organizarea de dezbateri publice transparente în legătură cu prevederile proiectului respectiv. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău