ONG-urile de media condamnă abuzurile față de jurnaliști la mitingul PDM

  • 22 Octombrie 2018 17:25
ONG-urile de media condamnă abuzurile față de jurnaliști la mitingul PDM

Organizațiile neguvernamentale de media condamnă împiedicarea activității jurnaliștilor de la mai multe instituții de presă în reflectarea mitingului Partidului Democrat, organizat duminică, 21 octombrie, în capitală.

Într-o declarație, ONG-urile de media menționează că o jurnalistă de la portalul agora.md a fost împiedicată de către directorul interimar al Serviciului Pază și Protecție de Stat, Anatolie Golea, și de alți ofițeri de securitate, printre care și unii din echipa PDM, să adreseze întrebări și au îndepărtat-o nejustificat.

Semnatarii menționează că la același eveniment o altă jurnalistă, de la Ziarul de Gardă, Viorica Tataru, și jurnalistul de la Radio Europa Liberă, Ștefan Grigoriță, au fost agresați de către carabinieri, care nu le-au permis să filmeze și i-au bruscat.

În urma contactului cu unul din reprezentanții trupelor de carabinieri, Viorica Tataru a rămas fără legitimația de presă, iar lui Ștefan Grigoriță i-a fost lovit telefonul, care a căzut jos.

ONG-urile consideră că prin aceste gesturi de agresiune nemotivată, jurnaliștilor le-au fost puse piedici în exercitarea meseriei.

Semnatarii declarației subliniază că legea prevede pedeapsă penală pentru împiedicarea în mod intenționat a activității mass-media și cer Procuraturii Generale să se autosesizeze pe marginea acestor cazuri de abuz și să tragă la răspundere persoanele care au încălcat legea și au îngrădit drepturile jurnaliștilor. 

Declarația este semnată de către Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociația Presei Independente, Asociația Presei Electronice, Centrul de Investigații Jurnalistice, Comitetul pentru Libertatea Presei, Asociația Telejurnaliștilor Independenți, Centrul „Acces-Info” și RISE Moldova.

sursa: ipn.md

sursa foto: zdg

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău