ONG-urile de media cer sancționarea ministrului Bolea pentru exprimarea necenzurată

  • 15 Septembrie 2023 14:24
ONG-urile de media cer sancționarea ministrului Bolea pentru exprimarea necenzurată

ONG-urile de media vin cu critici în adresa vicepremierului Vladimir Bolea, ministru al agriculturii și industriei alimentare, care a utilizat joi într-o conferință de presă expresii necenzurate la adresa unui jurnalist. Reprezentanții acestora califică comportamentul ministrului ca fiind unul inadecvat și îi cer premierului Dorin Recean să-l sancționeze, transmite IPN.

Totul s-a întâmplat în timp ce reporterul îl întreba pe ministrul agriculturii  dacă statul prevede ajutoare pentru fermierii care se ocupă de cultivarea merelor. În acest moment, Vladimir Bolea a lansat la adresa jurnalistului exprimări necenzurate, care, potrivit ONG-urilor de media, lezează onoarea și demnitatea persoanei și contravin normelor de conduită general acceptate într-o societate democratică.

Organizațiile semnatare își manifestă indignarea în raport cu acest comportament sfidător și consideră că un astfel de limbaj este incompatibil cu funcția de ministru. „Condamnăm cu vehemență manifestarea oricăror forme de intoleranță în raport cu jurnaliștii și instituțiile mass-media și îndemnăm toți demnitarii să adopte un limbaj și comportament decent în raport cu presa”, se arată în declarație.

Declarația publică este semnată de către Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociația Presei Independente, Asociația Presei Electronice, Centrul de Investigații Jurnalistice, Centrul „Acces-Info”, Asociația Media-Guard și RISE Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău