ONG-urile acuză membrii CO al TRM că ar fi executat o COMANDĂ POLITICĂ

  • 23 Iunie 2015 19:13
ONG-urile acuză membrii CO al TRM că ar fi executat o COMANDĂ POLITICĂ

Mai multe organizații neguvernamentale din domeniul mass-media cer anularea concursului privind numirea Olgăi Bordeianu în funcția de președinte al Companiei „Teleradio-Moldova”.

ONG-urile, printre care Centrul Pentru Jurnalism Independent, Asociația Presei Electronice și Asociația Presei Independente, acuză membrii consiliului de observatori ai Companiei Publice de atitudine superficială în examinarea dosarelor și de faptul că ar fi executat o comandă politică. 

Reprezentanții Centrul Pentru Jurnalism Independent, Asociației Presei Electronice și Asociației Presei Independente au efectuat o analiză independentă a dosarelor depuse la concursul pentru funcția de președinte al ”Teleradio Moldova”. ONG-urile au constatat că numirea Olgăi Bordeianu în această funcție a avut loc cu grave abateri de la regulamentul intern. Mai mult acestea au învinuit membrii Consiliului de Observatori că au avut o atitudine superficială atunci când au examinat dosarele, existând bănuiala că ar fi executat o comandă politică.

Potrivit directorului executiv al Asociației presei Electronice, Ion Bunduchi,  regulamentul de examinare a dosarelor ar trebui modificat de urgență, fiind asigurate criterii profesioniste de selectare a candidaților, dar și o mai bună transparență a acestuia.

În același timp, Directorul Executiv al Asociației Presei Independente, Petru Macovei, a cerut anularea rezultatelor concursului privind numirea Olgăi Bordeianu în funcția de director al „Teleradio-Moldova”, și organizarea unui concurs nou, transparent, bazat pe criterii clare de selectare.

Solicitată de Radio Chișinău, președintele Consiliului de Observatori al IPNA ”Teleradio-Moldova”, Ludmila Vasilache, a negat acuzațiile, menționând că regulamentul ad-hoc, în baza căruia a fost ales noul președinte al Teleradio-Moldova este același ca și la alegerile celorlalți președinți. Mai mult, numirea Olgăi Bordeianu va fi discutată la o ședință publică lărgită a CO, cu participarea tuturor organizațiilor de media interesate.

Olga Bordeianu a fost numită în funcția de Președinte al Companiei Teleradio-Moldova pe 4 iunie, cu votul a cinci dintre cei șapte membri ai Consiliului de Observatori. Pentru candidatura acesteia au votat Ludmila Vasilache, Stela Nistor, Doina Deleu, Larisa Călugăru și  Petru Grozavu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău