OMV se alătură rivalilor din energie și se retrage din Rusia

  • 06 Martie 2022 10:13
OMV se alătură rivalilor din energie și se retrage din Rusia

Grupul austriac OMV a anunțat sâmbătă că se retrage din Rusia, fiind cea mai recentă companie din domeniul energiei care face un astfel de anunț, și a avertizat că va suferi o impact estimat la 1,5 - 1,8 miliarde de euro (1,6 - două miliarde de dolari), în încercarea de a se distanța de Rusia după invadarea Ucrainei, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

"Pe fondul celor mai recente evoluții, OMV reevaluează angajamentul său în Rusia. Deși Rusia este una din regiunile cheie în portofoliul OMV de explorare și producție, Comitetul executiv a luat decizia de a nu realiza nicio viitoare investiție în Rusia", se arată în comunicatul grupului austriac.

Săptămâna aceasta, alți rivali energetici occidentali, cum ar fi Shell, BP și Exxon Mobil, au anunțat că vor renunța la afacerile din Rusia, țară bogată în petrol, în urma invaziei Ucrainei.

Rusia este o regiune cheie pentru OMV, una dintre cele cinci companii occidentale care s-au alăturat ca parteneri de finanțare în proiectului Nord Stream 2 condus de Gazprom.

Sâmbătă, OMV a anunțat că Rusia nu va mai fi una din regiunile sale de bază, avertizând că va înregistra deprecieri de active legate de Nord Stream 2 și un zăcământ de gaze din Siberia, și a cerut "încheierea tuturor ostilităților".

"Războiul în Ucraina este o situație tragică și periculoasă, care provoacă suferințe însemnate pentru mulți și urmărim conflictul cu cea mai mare consternare. Cea mai profundă simpatie a noastră se îndreaptă către victimele directe și indirecte ale acțiunii militare a Rusiei", a afirmat directorul general Alfred Stern.

OMV va abandona planurile de a intra în proiectul zăcământului de gaze Achimov din Siberia, și revizuiește opțiunile strategice pentru participația sa de 24,99% în zăcământul de gaze Yuzhno Russkoye, care alimentează gazoductul original Nord Stream și adaugă 100,000 barili echivalent petrol pe zi (boe/d) la producția OMV.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:3,6 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
12
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău