OMV România, interesată de livrarea și distribuirea gazului natural pe piața din R.Moldova

  • 19 Decembrie 2018 12:39
OMV România, interesată de livrarea și distribuirea gazului natural pe piața din R.Moldova

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici a avut o întrevedere cu reprezentanții companiei OMV România, care produce și comercializează petrol și gaze, surse de energie inovatoare și soluții petrochimice.  

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, reprezentanții companiei s-au arătat interesați de livrarea și distribuirea gazului natural pe piața resurselor energetice din Republica Moldova, analizând în acest sens disponibilitatea și deschiderea furnizorilor locali.

„Noi ne dorim să oferim consumatorilor din Republica Moldova un preț convenabil la gaz. O nouă sursă va oferi țării noastre posibilitatea de a avea mai multă independență energetică, de aceea suntem deschiși spre orice propunere”, a menționat ministrul Chiril Gaburici.

OMV este una dintre cele mai mari companii industriale listate în Austria. În Upstream, OMV are o bază solidă în România și Austria și un portofoliu internațional echilibrat, cu Marea Nordului, Orientul Mijlociu și Africa și Rusia ca regiuni de bază.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău