OMS. Vaccinurile anti-Covid au salvat cel puțin 1,4 milioane de vieți în Europa

  • 17 Ianuarie 11:51
OMS. Vaccinurile anti-Covid au salvat cel puțin 1,4 milioane de vieți în Europa

Vaccinurile anticovid au salvat cel puțin 1,4 milioane de vieți în Europa, anunță directorul regional al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) Hans Kluge, care avertizează că virusul este ”aici pentru a rămâne”, relatează AFP, citată de News.ro.

”În prezent, 1,4 milioane de oameni din regiunea noastră (OMS), majoritatea persoane în vârstă, pot profita de viață împreună cu apropiații lor pentru că au luat decizia vitală de a se vaccina împotriva covid-19”, a anunțat marți, într-o conferință de presă Hans Kluge.

Potrivit OMS, la 19 decembrie 2023, peste 277,7 milioane de cazuri de covid-19 au fost declarate în regiunea OMS Europa, din care fac parte 53 de țări și care se întinde din Asia Centrală, dar și 2,2 milioane de morți din cauza covid-19.

”Primul rapel a permis numai el salvarea a 700.000 de vieți”, a subliniat medicul.

În timpul iernii, este crucial ca oamenii să se protejeze și să-i protejeze pe cei mai fragili.

”În timp ce învățăm să trăim împreună cu covid-19 și cu alte virusuri respiratorii, este absolut vital ca populațiile vulnerabile să rămână la zi cu vaccinarea împotriva covid-19 și a gripei”, avertizează el.

Europa trebuie să investească absolut în sănătatea sa, subliniază Hans Kluge.

”Riscăm să nu fim pregătiți de orice eventualitate excepțională, precum apariția unei noi variante mai grave a covid-19 sau a unui agent patogen încă necunoscut”, avertizează el.

Europa este necesar să facă eforturi de finanțare pentru a îmbunătăți situația personalului medical și a eradica penuria de medicamente de bază.

”Sunt profund îngrijorat de faptul că sănătatea dispare de pe agenda politică și că nu reușim să rezolvăm problema bombei cu ceas cu care se confruntă personalul nostru din sănătate și îngrijiri medicale”, a avertizat Hans Kluge.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,57 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău