OMS: Un bărbat de 28 de ani a fost diagnosticat cu coronavirusul MERS-Cov în Emiratele Arabe Unite

  • 25 Iulie 2023 12:37
OMS: Un bărbat de 28 de ani a fost diagnosticat cu coronavirusul MERS-Cov în Emiratele Arabe Unite

Un bărbat de 28 de ani a fost testat pozitiv cu un virus potențial letal, coronavirusul sindromului respirator din Orientul Mijlociu (MERS-CoV), într-un oraș de lângă Abu Dhabi, situat lângă granița cu Omanul, a anunțat luni Organizația Mondială a Sănătății (OMS), informează Agerpres, citând Reuters.

Acel pacient din orașul Al Ain a fost internat într-o clinică medicală luna trecută, a precizat OMS într-un comunicat. Oficialii locali din sectorul sanitar au verificat 108 persoane care au intrat în contact cu el, însă nicio infecție secundară nu a fost depistată până în acest moment.

Potrivit OMS, nu există niciun indiciu că pacientul ar fi intrat în contact cu cămile, animalele care contribuie la răspândirea MERS, o maladie diferită de COVID-19. OMS nu a furnizat detalii despre starea actuală de sănătate a tânărului infectat.

Ministerul Sănătății din Emiratele Arabe Unite nu a dat curs solicitărilor de a face declarații pe această temă.

Cazuri de infectare cu virusul MERS-CoV - un coronavirus care poate să cauzeze febră, tuse, dificultăți de respirație și, în unele cazuri, pneumonie - au fost înregistrate în 27 de țări începând din anul 2012, potrivit statisticilor publicate de OMS.

De atunci, 2.605 cazuri de MERS și 936 de decese asociate acestei maladii au fost raportate.

Emiratele Arabe Unite, un hub pentru evenimente internaționale, va găzdui următoarea ediție a Conferinței Națiunilor Unite privind schimbările climatice (COP28) în perioada 30 noiembrie - 12 decembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:7,2 m/s
Sat
11
Sun
10
Mon
7
Tue
5
Wed
5
Arhivă Radio Chișinău