OMS și țările europene discută despre redeschiderea în siguranță a școlilor

  • 31 August 2020 18:02
OMS și țările europene discută despre redeschiderea în siguranță a școlilor

Copiii din Europa și din întreaga lume trebuie să se întoarcă la școală în condiții de siguranță în timpul pandemiei, au declarat luni Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și oficiali europeni, citați de dpa, preluat de AGERPRES.

Biroul regional european al agenției și reprezentanții celor 53 de state membre au organizat o conferință online pentru a discuta despre cum să-i protejeze pe copii în timp ce școlile de pe continent se redeschid după măsurile de izolare.

"Dreptul la sănătate și dreptul la educație trebuie să meargă mână în mână", a declarat ministrul italian al sănătății Roberto Speranza, co-gazdă a conferinței.

"Redeschiderea în siguranță a școlilor (...) este prioritatea reală pentru săptămânile următoare", a adăugat el.

Speranza a mai declarat într-un comunicat comun cu Hans Kluge, șeful agenției OMS pentru Europa cu sediul la Copenhaga, că pandemia "a creat cea mai mare perturbare a sistemelor educaționale din istorie, afectând aproape 1,6 miliarde de elevi din peste 190 de țări".

Deși copiii au fost "în mare măsură cruțați de efectele directe ale virusului asupra sănătății", închiderea școlilor le-a afectat "sănătatea mentală și dezvoltarea socială" și au apărut "riscul și impactul de a se afla într-un mediu abuziv de domiciliu", au notat ei.

Copiii care trăiesc în condiții precare și cei cu dizabilități au fost în special greu loviți de închiderea școlilor, se adaugă în comunicat.

Asigurarea unei igiene corespunzătoare a mâinilor, distanțarea fizică, utilizarea măștilor și rămânerea acasă dacă te simți rău sunt printre măsurile ce ar putea ajuta la reducerea riscului de infecție.

Învățământul online ar fi de asemenea probabil necesar în viitor din cauza închiderii temporare a școlilor sau pentru a asigura distanțarea fizică.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:55 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău