OMS: Recordul de contaminări cu coronavirus, doborât pentru a treia zi consecutiv

  • 25 Octombrie 2020 20:04
OMS: Recordul de contaminări cu coronavirus, doborât pentru a treia zi consecutiv

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat duminică că a înregistrat sâmbătă un nou record mondial de contaminări cu coronavirus pentru a treia zi consecutiv, informează news.ro.

Potrivit statisticilor mondiale ale OMS, 465.319 de cazuri au fost confirmate sâmbătă față de 449.720 vineri și 437.247 joi. Această cifră nu oferă o idee exactă despr estarea pandemiei pentru că este influențată de multiplicare testelor, notează sursa citată

Emisfera nordică se află într-un "moment critic" al pandemiei de Covid-19, a avertizat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, afirmând că un număr prea mare de țări înregistrează o progresie exponențială de cazuri. 

"Un număr prea mare de țări cunoaște o creștere exponențială a cazurilor de Covid-19 și asta face ca spitalele și centrele de ingrijire să fie aproape sau și-au depășit capacitățile și suntem abia în octombrie", a adăugat el. 

El a estimat că "următoarele luni vor fi foarte dificile" în contextul în care "unele țări se află pe un drum periculos". 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău